به گزارش عصرحباد؛ ازگذشته معمول و مرسوم بوده است که هر کس جایی را آباد و یا احداث می نموده کلمه ی آباد را به آخر اسم خود اضافه کرده و آن محل را به نام خود ثبت می کرده است. اما استاد محمد مهریار اعتقادی دیگر دارد. او در کتاب فرهنگ جامع خود با دلایلی اثبات می کند که نام این شهر در اصل هباد با های دو چشم که واژه ی کهن فارسی است بوده که بعد ها به اشتباه به حباد و حبیب آباد تغییر یافته است. وسپس اضافه می کند که هباد با هبه هم ریشه است. هبه صورت تغییر یافته ی واژه ی «هو اپه» huapa اوستایی است. «هو اپه» huapa به معنی جایی که آب وهوایی خوش وخوب دارد(هو=خوب / واپ= آب)

معرفی حبیب آباد

شهر حبیب آباد به عنوان مرکز بخش حبیب آباد از توابع شهرستان برخوار است که محدودۀ شهری آن از جنوب به شهر اصفهان ، از شمال به شهر کمشچه ، از شرق به مناطق کوهستانی و از غرب به شهر دولت آباد می باشد. این شهر در ۱۰ کیلومتری شمال شرقی شهر اصفهان واقع شده‌است.

شغل مردم حبیب آباد
شغل مردان شهر حبیب آباد کشاورزی و دامداری، کارمندهای سازمان های ادارتی-خدماتی و نانوایی و شغل بانوان این شهر خانداری، قالیبافی، کارمند ادارات و مراکز علمی و نانوایی است.

  

مشاهیر و شاعران معاصر حبیب آباد

از بزرگان و شاعران معاصر این شهر می‌توان آیت الله میرزا محمد علی معلم حبیب آبادی، آیت الله شیخ عباسعلی ادیب حبیب آبادی، دکتر عباس ادیب حبیب آبادی، دکتر مصطفی هشیارسر و همچنین شاعران معاصر محمد علی مکرم حبیب آبادی و پرویز بیگی حبیب آبادی را نام برد.

     

مساجد حبیب آباد

شهر حبیب آباد دارای 9 مسجد است که نامهای آن عبارت است از: مسجد امام صادق(ع)ملاعباس، مسجد حضرت اباالفضل(ع)، مسجد الزهرا(س)ملاقاسم، مسجد المهدی (عج)، مسجد المهدی(عج)مجتمع طلاب، مسجد تکیه، مسجد جامع، مسجد محمدیه و مسجد حاج ملاحسین

نقاط دیدنی و گردشگری حبیب آباد

از جمله نقاط دیدنی و گردشگری شهر حبیب آباد عبارت است از: آستان مقدس حضرت امامزاده عبدالمومن(ع)که در درون آن آثار باستانی مختلف نهفته شده است و با سبک بی نظیر معماری اسلامی-ایرانی همراه بوده. حرمی هشت ضلعی با نقوش مینیاتوری منحصربفرد تاریخی و همچنین گلزار شهداء گرانقدر دفاع مقدس و قبور علما داشته و همچنان قطب فرهنگی شهر حبیب آباد است. در ادامه حمام های قدیمی، مساجدی با کاشی کاری های منحصر بفرد با طرح های اسلامی-ایرانی ساخته شده به دست معماران و کاشی کاران حبیب آبادی داشته و پارک جنگلی ۲٤٠ هکتاری مثمری و پارک تفریحی آزادگان را در خود جای داده است که همه ساله در روز طبیعت (سیزده بدر) مملو از مسافران و گردشگران نوروزی مختلف از سر تا سر استان اصفهان خواهیم شد.

همچنین انبار نمک قدیمی و حسینیه ها و تکایای مذهبی این شهر جزو اماکن تاریخی شهر حبیب آباد محصوب می شوند.

      

      

      

      

      

     

سوغات حبیب آباد

از جمله سوغات شهر حبیب آباد می توان به نمک و نان خشکه و نرمه محلی در تنور های گلی که در کل استان اصفهان زبانزد عام و خاص است اشاره کرد.

  

عکاس: محمد نیسانی

جمع آوری مطالب: محمد رضا بیگی، سجاد محسنی و محمد نیسانی